EAT
PLANT
PROTEST
Foto: Matilda Evensen


Vad är det
här för utställning?
 
Varmt välkommen hit!

Du har precis anlänt till ett ”digitaliserat öppet hus och utställning” om Svalorna Indien-Bangladesh praktikantprogram i Indien. Vi som har skapat detta öppna hus och utställning har nyligen kommit tillbaka till Sverige efter en nästan 5 månaders lång praktik i Indien. Anledningen till att vårt öppna hus (som var planerat som en utomhusdag med olika aktiviteter i centrala Stockholm) blev en webbaserad variant kan nog de flesta gissa. Det börjar med c- och slutar på -orona. Ja, coronakrisen påverkar oss på olika sätt, en del känner inte av effekterna nämnvärt medan andra blivit försatta i mycket allvarliga situationer. I Svalornas fall gäller tyvärr det sistnämda eftersom krisen orsakat en svår ekonomisk situation för hela det svenska civilsamhället.

Och i Indien är det ännu värre. Indiens situation påminner oss om att det är redan utsatta människor som är de mest sårbara för världens kriser. För oss Svalepraktikanter är läget jämförelsevis lindrigt. Men dessvärre innebar pandemin att vi fick ställa in vårt öppna hus, tänka om, och skapa den här hemsidan istället. Men det finns förstås många fördelar med det - till exempel att det aldrig stänger. Däremot är nackdelen att vi inte lyckats klura ut hur vi ska kunna bjuda dig på kaffe och kaka (eller chai om man nu ska vara korrekt). Men men.

Genom vårt öppna hus vill vi förmedla vad vi lärt oss från vår tid i Indien genom Svalornas program. Vi vill också inspirera, engagera och uppmuntra dig att söka till praktikprogrammet i framtiden. ”Gå” nu och titta runt på egen hand bäst du vill.

Text: Matilda Strand